sâmbătă, 25 mai 2013

Terra Nostra

M-am gândit la un moment dat să fac un desen mai realist cu planeta noastră albastră în grafică, unul care să dea impresia de glob tridimensional printr-un efect de umbră deosebit, dar și printr-unul de lumină pe măsură. La un moment dat m-am gândit în felul următor: De ce să fac doar o singură reprezentare a planetei Pamânt, când pot să o surprind din mai multe unghiuri? Astfel, m-am gândit să reprezint toate zonele geografice ale Pământului cu toate continentele și oceanele sale, adică din pluriperspectivă.

Titlul lucrării: Terra Nostra
Data finalizării: 3 octombrie 2012
Ustensile folosite:
  • creion simplu - nu doar pentru desenarea, cât și pentru hașurarea neuniformă a globului reprezentat, in așa fel încât să se obțină un efect de umbră ce dă impresia de tridimensional (tonurile de gri sunt mai intense și mai închise la margine și sunt mai deschise pe măsură ce ne apropiem de centru)
  • foarte puțin corector pentru pata de luciu/reflexie în care constă efectul de lumină, pentru a accentua impresia de tridimensional
  • pix negru cu gel pentru contur și pentru țărmuri/marginile continentelor
  • cariocă neagră și cariocă gri pentru conturul și evidențierea sferelor și pentru accentuarea efectului de umbră
  • un compas - evident pentru forma perfect sferică a Globului Pamântesc reprezentat
  • Format: A4
Deoarece versiunea scanată estompează efectul de umbră aparte pe care îl are desenul, m-am decis să adaug si o fotografie cu acest desen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu