luni, 27 mai 2013

Călătorie în Grecia mitologică

Am făcut acest desen cu subiect mitologic venindu-mi idea de la o grifon salvat în telefon mai demult și de la un simplu grifon mititel zburând schițat pe hârtie, m-am gândit să reprezint pe foaie ceea ce cred eu că ar însemna universul GRECIEI ANTICE, nu doar din punct de vedere mitologic, cât și arhitectural din câte se vede. După cum puteți vedea, conținutul acestui acest desen este împărțit în trei planuri:

  1. Primul plan reprezentat este dat de Lumea Zeilor (Cerul), unde îi puteți vedea pe Zeus (care, cu un fulger în mână, stă cu ochii pe Sisif dacă va duce bolovanul până-n vârf), Hermes/Mercur (cu aripile la picioare), Hefaistos, Venus/Afrodita (care se admiră în oglindă).  
  2. Al doilea plan este Lumea creaturilor/personajelor mitologice, reprezentat printr-un munte înalt și misterios, care ascunde o lume întreagă de noi, pământenii de rând. Aici puteți vedea familia de grifoni, pe osânditul Sisif, pe Pan cu celebrul său nai (nu degeaba instrumentul se numește Panflute în engleză) și o nimfă/muză cu o liră în mână.
  3.  Un al treilea plan, reprezentat printr-o câmpie, este Planul muritorilor de rând, adică cel al oamenilor care își petrec liniștiți  viețile de zi cu zi, fără să știe de zeitățile și personajele mitice care îi înconjoară.
Titlul lucrării: Călătorie în Grecia mitologică
Data finalizării: 20 ianuarie 2013
Ustensile folosite:
  • corector pentru nori, aripile, ouăle și penele grifonului, floricele și ruinele grecești
  • carioci și creioane colorate
  • pix/creion negru pentru contur și pentru efectul de umbră
  • pix verde pentru umbrele elementelor ce alcătuiesc desenul, pix colorat bleo pentru o culoare mai intensă a cerului
  • creion simplu pentru hașurarea și pentru "umbrirea" elementelor de culoare albă
  • pix de culoare oranj pentru efectul de umbră al personajelor
Format: A4        

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu